Lietoju vecmāmiņas metodi un mani gurķi nemaz neslimo: tikai 2 sastāvdaļas

Metodes pamatā ir sūkalas. Ieteicams tās pagatavot pašam no dabīgā piena, jo piena pulveris nesatur desmito daļu no derīgajām vielām, kas atrodas dabīgā produktā. Gatavojot sūkalas, jāizvairās no karstuma virs +60°C.

Gurķus es īpaši laistu ar šo līdzekli karstuma periodos. Es vienmēr veicu šo procedūru agrās rīta stundās.

 

Līdzeklis palīdz gurķiem labi paciest dienas karstumu, nezaudēt savu zaļumu un augļus pirms laika, kā arī palielina to izturību pret zirnekļa ērcītēm.

Otra līdzekļa sastāvdaļa ir 5% joda tinktūra. Šis mikroelements ir vienkārši nepieciešams augiem.

Ņemiet 9 litrus silta ūdens un 1 litru svaiga piena sūkalu. Rūpīgi samaisiet un pievienojiet 40 pilienus 5% joda tinktūru.

Lasi arī: Pieredzējis dārznieks pastāstīja, kā ar sāls palīdzību iegūt apskaužamu biešu ražu

Ar līdzekli es izsmidzinu visas gurķu lapas, līdz tās ir pilnīgi mitras. Tas jādara brīžos, kad tiešie saules stari nekrīt uz augiem.

Mēģiniet arī apstrādāt saknes kakla zonu. Šajā vietā bieži sastopamas dažādas sakņu puves, tāpēc tās ir jānovērš jau pašā sezonas sākumā, lai pagarinātu gurķu augļu periodu līdz pat sniega atnākšanai.

Arī interesanti: Kā es viegli varu atbrīvoties no laputīm, miltrasas, puves un rūsas

Leave a Comment